Делото по случая Дебора“ отново пропадна. Причината е неявяване на

...
 
Делото по случая Дебора“ отново пропадна. Причината е неявяване на
Коментари Харесай

Делото по случая „Дебора“ отново пропадна

 

Делото по случая „ Дебора “ още веднъж пропадна. Причината е отсъствие на юристите на Георги Георгиев, против който има три обвинявания, свързани с нанасяне на двустепенна междинна телесна щета и закани за ликвидиране против 18-годишната Дебора Михайлова. Делото бе отсрочено за 17 април.

Георгиев остава с мярка задържане под стража.

На свое съвещание през февруари Районният съд в Пловдив върна делото на прокуратурата. Причината за решението на магистратите са процесуални нарушавания при правенето на обвинителния акт.

Две седмици по-късно Районната прокуратура в Стара Загора внесе още веднъж за разглеждане обвинителния акт против 26-годишния Георгиев.

Причината делото да бъде гледано от Районния съд в Пловдив е, че всеки един от съдиите от състава на Районен съд – Стара Загора, след определянето му за докладчик посредством системата за инцидентно систематизиране, си направи отказ.

Едно от обвиняванията против Георгиев е, че в края на юни 2023 год., в Стара Загора с особена свирепост, посредством нанасяне на удар с пестник в региона на главата и посредством нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, Георгиев е предизвикал на Дебора Михайлова двустепенна междинна телесна щета, която е довела до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод.

Случаят с насилието над Дебора Михайлова провокира серия от митинги в цялата страна.

Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет разгласява позиция по отношение на нападението над 18-годишна Дебора, напомня SafeNews.

Изразяваме цялостна съпричастност към потърпевшата от брутално принуждение млада жена от Стара Загора и нейното семейство. Свидетели сме на следващия акт на посягане против личността, при който е проявена особена експанзия и свирепост. Подкрепяме всеобщите митинги против насилието, тъй като имаме вяра, че гражданската сила има позитивен заряд, който ще способства за повишение на правната сигурност, предварителната защита и отбраната на жертвите на закононарушения, декларират магистратите.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР